Provoz MŠ Vacov

Vážení rodiče,

Provoz MŠ Vacov bude opět zahájen od 25. 5. 2020 do konce školního roku.Provoz bude zajištěn za podmínek, které vychází z pokynů MŠMT Provoz MŠ do konce školního roku.

Při první návštěvě školy předloží zákonný zástupce vyplněné a podepsané čestné prohlášení (ke stažení zde). Bez tohoto dokumentu není možné dítě do MŠ přijmout.

Výuky se může zúčastnit pouze žák, u kterého se v posledních dvou týdnech neprojevují příznaky virového infekčního onemocnění.

Doporučuje se, aby zákonní zástupci zvážili rizikové faktory (viz. následující tabulka) a rozhodli o účasti žáka na vzdělávacích aktivitách s tímto vědomím. Pokud žák nebo osoba žijící ve společné domácnosti patří do rizikové skupiny, účast na vzdělávacích aktivitách ve škole se nedoporučuje.

Ministerstvo zdravotnictví stanovilo následující rizikové faktory:

  1. Věk nad 65 let s přidruženými chronickými chorobami.
  2. Chronické onemocnění plic (zahrnuje i středně závažné a závažné astma bronchiale) s dlouhodobou systémovou farmakologickou léčbou.
  3. Onemocnění srdce a/nebo velkých cév s dlouhodobou systémovou farmakologickou léčbou např. hypertenze.
  4. Porucha imunitního systému, např.
    a) při imunosupresivní léčbě (steroidy, HIV apod.),
    b) při protinádorové léčbě,
    c) po transplantaci solidních orgánů a/nebo kostní dřeně,
  5. Těžká obezita (BMI nad 40 kg/m2).
  6. Farmakologicky léčený diabetes mellitus.
  7. Chronické onemocnění ledvin vyžadující dočasnou nebo trvalou podporu/náhradu funkce ledvin (dialýza).
  8. Onemocnění jater (primární nebo sekundární).

Další informace k organizaci provozu v naší MŠ a k hygienickým opatřením budou aktualizovány. Dejte nám prosím do 14. 5. 2020 vědět Váš zájem i případný nezájem o docházku do MŠ Vacov v období od 25. 5. 2020 do 30. 6. 2020 prostřednictvím následujícího dotazníku:Dotazník MŠ – docházka do 30. 6. 2020. Z organizačních a hygienických důvodů nebude možné zařadit do výuky dítě v pozdějším termínu.

Děkujeme za spolupráci