ZIMA U PŘEDŠKOLÁKŮ

Letošní zima nás potěšila štědrou nadílkou sněhu. Využili jsme každé chvilky, abychom bobovali, stavěli sněhuláky i sněhové prolézačky. Tatínkové Radovan Mach a Aleš Mach postavili pro své děti ledovou skluzavku a velký sněhový bunkr s prolézačkami a opravdovým iglú, kam nás pozvali, abychom si užili sněhového dobrodružství. Takovou jízdu jako na ledové skluzavce asi zažil tuto zimu málokdo. Bunkr nás překvapil množstvím chodbiček, odboček a prolézaček. Odvážlivci vlezli i do iglú, kde bylo teplo a útulno skoro jako u Eskymáků.

K zimě patří i tradiční masopust, který se letos bohužel nemohl konat. Proto jsme si udělali v naší třídě malý karneval. Hned ráno se děti i paní učitelky oblékly do masek a bylo u toho hodně legrace a smíchu. V maskách jsme se nasvačili a vrhli se do víru tance a zábavy. Dopoledne uteklo jako voda, ani se nám nechtělo končit. Kryštůfek prohlásil, že karneval je přece celý den, a tak jsme se po odpoledním odpočinku oblékli znovu do masek, pinkali si s balónky a užívali si zbytek hezkého dne.

I v zimě ve školce malujeme, cvičíme a zpíváme a hlavně se pomalu připravujeme na školu. Všichni se snažíme, aby nám spolu bylo hezky i přes všechna omezení a překážky, které tato doba přináší.

Dagmar Čtvrtníková