Zápis do MŠ

Vážení rodiče,

na základě nařízení ministra školství bude zápis do mateřské školky probíhat bez osobní přítomnosti dětí a zákonných zástupců v období od 2. do 16. 5. 2020. Podklady pro zápis si můžete stáhnout níže v elektronické podobě. Tištěné podklady bude také možné vyzvednout v mateřské škole.

Podmínkou přijetí dítěte do MŠ (podle § 50 zákona o ochraně veřejného zdraví) je splnění povinnosti podrobit se stanoveným pravidelným očkováním, nebo mít doklad, že je dítě proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci. Tato povinnost se netýká dítěte, které plní povinné předškolní vzdělávání. Zákonný zástupce tuto povinnost dokládá potvrzením praktického dětského lékaře. Potvrzení na žádost vydá lékař za podmínek dodržení nastavených protiepidemických opatření. Vhodné je předem telefonicky kontaktovat lékaře a objednat si termín návštěvy dle zvyklosti ordinace. Toto potvrzení je součástí výše uvedené žádosti – černý rámeček „vyjádření lékaře“ na druhé straně dokumentu.

Jako přílohu žádosti je nutné doložit také prostou kopii rodného listu.

Podklady vyplňte, nechte potvrdit lékaře, podepište, doplňte o kopii rodného listu a doručte do školy jedním z následujících způsobů.

  • osobně do poštovní schránky u vchodových dveří základní nebo mateřské školy
  • poštou na adresu: ZŠ Vacov, Miřetice 38, 384 86
  • emailem s certifikovaným elektronickým podpisem na: skolka@zsvacov.cz (NE scan ručně podepsané žádosti)
  • do datové schránky školy: p8pmisk
  • osobně předat ve škole – z důvodu ochrany zdraví jen ve výjimečných případech v předem domluveném termínu (skolka@zsvacov.cz)

Do MŠ je nutné přihlásit všechny děti, které nastoupí k docházce začátkem školního roku 2021/2022 i v jeho průběhu, z důvodů včasného zajištění organizace provozu mateřské školy.

Po zaregistrování žádosti Vám pošleme potvrzení registrace na kontakt uvedený v žádosti. Rozhodnutí o přijetí bude vyvěšeno na dveřích ZŠ a na těchto www stránkách.