Postup do krajského kola ve zdravotní soutěži😊

   Po úspěchu v dopravní soutěži jsme se o dva dny později vydali do Prachatic znovu.

  Ve čtvrtek 12. května se konala soutěž hlídek mladých zdravotníků ČČK. Zdravotníci soutěžili ve dvou kategoriích – žáci I. stupně a žáci II. stupně. Z celého okresu přijelo do Prachatic změřit své síly a dovednosti 20 družstev z deseti škol. V mladší kategorii nás reprezentovaly dvě hlídky, v té starší soutěžila hlídka jedna. Na stanovištích si děti musely poradit s různými zraněními – hřebíkem v noze, pobodáním, zlomeninami, poraněním oka… ale i s transportem zraněných a obvazovou technikou.

   V mladší kategorii malí zdravotníci zabodovali a naše dvě hlídky obsadily 1. a 2. místo😊 (stříbrní měli jen o 2 trestné body více než zlatí), hlídka starších pak místo páté.

    Hlídka ve složení Aneta Havlanová, Veronika Švihovcová, Matyáš Sybera, Petr Škopek a Jan Šťastný vyhrála skvělé 1. místo a jede na konci května na krajské kolo do Písku. Blahopřejeme😊!

     Současně se zdravotní soutěží proběhla nepostupová soutěž Mladý záchranář – dokaž, že umíš, kterou organizuje Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje a Územní odbor Prachatice. Zde si družstva musela poradit s přípravou evakuačního zavazadla, se srážením PET lahví pomocí džberové stříkačky a s požární přípravou. I tady obsadila hlídka mladších krásné 1. místo.

   Za úspěšnou reprezentaci školy patří pochvala nejen vítězům, ale i Natálii Šturmové, Emmě Ketzerové, Elišce Ketzerové, Anně Nové, Davidu Němečkovi, Danielu Krtoušovi z I. stupně, z II. stupně Jaroslavě Nové, Natálii Maráškové, Julii Ševčíkové, Terezii Šťastné, Anně Pšeničkové a Nikole Šturmové.