PUTOVÁNÍ 1. a 2. třídy ZA VČELÍ KRÁLOVNOU ANEB OSLAVA SVĚTOVÉHO DNE VČEL

BUDÍČEK…….VSTÁVAT…….A CVIČIT!!!!!

I když někteří z nás nespali již od brzkých ranních hodin, přece jen nás ranní povel trochu vyvedl z míry. Neradi jsme se vysoukali ze svých teplých spacáků a odploužili jsme se na ranní rozcvičku před školu. Ta nás nastartovala do nového dne a po ranní hygieně a lehkém úklidu ve třídě jsme sestoupili do školní jídelny na báječnou, bohatou snídani.

Za to děkujeme našim usměvavým kuchařkám, které nám vše krásně nachystaly, a maminkám, babičkám, které pro nás pro všechny napekly, buchty a bábovky.

Rychle jsme si sbalili malé batůžky na výlet, nafasovali svačinu a vyrazili jsme hledat včelí královnu.

Naše putování začíná v Česticích pod Kalvárií.

Stezkou nás prováděla malá včelka, díky které jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí, prozradila nám také různá tajemství ze života včel.

Díky interaktivním prvkům, které byly u každé zastávky, jsme si mohli pohrát a zároveň se něčemu přiučit.

Prošli jsme 14 včelích zastavení a po, pro některé náročném, strmém, místy i bahnitém výstupu, jsme došli do cíle. Naším cílem samozřejmě, jak jinak, byl nádherně vyřezávaný a barvami rozkvétající Máchův včelín v Krušlově.

Zde jsme padli vysíleni do stínu stromů, někteří dojedli poslední zbytky svačiny. Rozdělili jsme se na dvě poloviny a s panem průvodcem jsme si prohlédli tento jedinečný včelín.

Po takto krásných zážitcích jsme spokojeni usedli do našeho „Vacovského vrtulníku“ a s panem řidičem (panem Potužníkem), který mimochodem nepokazí žádnou legraci, jsem šťastní přistáli před naší školou.

BYL TO BÁJEČNÝ VÝLET A MY MÁME OPĚT JASNO, VČELKY JSOU NÁŠ ŽIVOT.

Pokud by zmizely na zemi včely, zbývají lidem jen čtyři roky života.

A. Einstein

                                                   Kateřina Kaskounová