Národní muzeum

Druhé červnové pondělí jsme se vydali do Prahy. Projektového dne se zúčastnily všechny děti z druhého stupně. Objednány byly dva autobusy, a tak jsme se pohodlně dopravili do stověžaté Prahy.

Hlavní budova Národního muzea byla v nedávných letech zrekonstruována a je nádhernou dominantou horní části Václavského náměstí. Samotné muzeum je rozděleno do několika částí, dětem se asi nejvíce líbila část s horninami a expozice s plejtvákem myšokem. Kostra tohoto tvora je zavěšena u stropu muzea. Velmi zajímavá je prehistorická část s exponátem mamuta a dalšími zvířaty z této doby. Děti si mohly prohlédnout i prosklenou kupoli muzea, odkud je krásný výhled na celou Prahu. Podlaha v této části je prosklená. Hezká byla také expozice 20. století. Muzeum během prohlídky nabízí i interaktivní prvky, které vhodně oživují expozice. Sbírky muzea jsou rozsáhlé a zasloužily by si více času, my jsme zde strávili tři hodiny.

Po prohlídce muzea jsme se prošli po Václavském náměstí.

Většina dětí neomylně zamířila do rychlého občerstvení typu KFC a Mc Donald´s. Počasí nám bohužel moc nepřálo. Při odchodu z Václavského náměstí zpět do autobusu jsme všichni zmokli. To nám však nezkazilo radost z povedeného a zajímavého výletu.

Helena Hanzalová