Záložka do knihy spojuje školy

[SinglePic not found]V rámci rozvoje čtenářské gramotnosti a k mezinárodnímu měsíci školních knihoven se naše škola poprvé zapojila do již 4. ročníku česko-slovenského projektu „Záložka do knihy spojuje školy“.

Pedagogická knihovna J. A. Komenského v Praze a Slovenská pedagogická knižnica v Bratislavě vyhlásily v tomto roce téma: „Namaluj mi svého oblíbeného literárního hrdinu“.

Naše škola získala jako partnerskou školu ZŠ a MŠ Dedinka. v Nitranském kraji.

Naši žáci vyrobili záložky jak se svým oblíbeným literárním hrdinou, tak se na svých záložkách snažili přiblížit náš kraj.

Prvňáčci vyrobili záložku, ve které je schovaná nedaleká Klostermannova rozhledna na hoře Javorník. Druháci nakreslili hlavní literární postavy z knížky Kvak a Žbluňk, kterou nedávno společně dočetli. Třeťáci na svých záložkách ztvárnili Macha a Šebestovou, kde se také inspirovali svojí společnou mimočítankovou četbou. Čtvrťáci a páťáci zhotovili záložky, na kterých přiblížili živočichy typické právě pro šumavskou přírodu (Rys ostrovid a Vydra říční).

Záložky jsme si vystavili a po týdnu poslali do ZŠ a MŠ Dedinka. Zároveň se záložkami jsme do balíku směřujícího do Nitranského kraje přiložili některé dokumenty přibližující naši školu v minulém roce a místo v kterém žijeme.

Od žáků ze Slovenska nám přišly velmi pěkné záložky. Starší žáci se motivovali 1150. výročím příchodu Cyrila a Metoděje. Mladší žáci tvořili svého oblíbeného literárního hrdinu.

Děkuji všem žákům a třídním učitelkám, které se do tohoto projektu zapojili.

[Gallery not found]