Informace o průběhu projektu Šance II

OPVK

Díky projektu“ Šance pro venkovské školy II – zručnost, zodpovědnost, zkušenost reg.č.: CZ.1.07/1.1.14/02.0054“ proběhly ve druhém pololetí školního roku 2013/2014 na ZŠ Vacov následující aktivity:

V březnu proběhly ve škole besedy. Žáci I. i II. stupně si vyzkoušeli komunikaci v cizím jazyce při besedě s rodilým mluvčím, dozvěděli se mnoho zajímavostí z cest po celém světě při besedě s cestovatelem a také se dozvěděli o historii obce Vacov a okolí při besedě s místním obyvatele zabývajícím se archeologií a historií.

Po celý rok probíhal kroužek Tvořivé odpoledne, kde žáci mimo jiné pracovali s keramickou pecí, která byla pořízena v rámci projektu. Žáci navštěvující kroužek si také mohli vyzkoušet pod vedením zkušené lektorky zajímavou výtvarnou techniku Linoryt.

V květnu navštívili žáci druhého stupně Liberec. Na této třídenní exkurzi se podívali do IQ Landie, na Ještěd, do muzea Škody auto a na mnoho dalších zajímavých míst.

Žáci prvního stupně navštívili v květnu Svíčkárnu v Šestajovicích.

Na konci května proběhla ještě exkurze do Atlantis centra.

12. 6. zorganizovala škola v rámci projektu „Vernisáž dětských prací“. V obecním sále byly k vidění výtvarné práce žáků, keramické výrobky z kroužku a v rámci doprovodného programu vystoupili i žáci z tanečního a pěveckého kroužku.

Stavební úpravy školních dílen byly dokončeny a dílny byly vybaveny novým vybavením – nářadí do školních dílen a byla instalována keramická pec.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.