Zápis do 1. třídy

Ve dnech 4. a 5. února 2016 proběhl na naší škole zápis do 1. třídy. K zápisu se dostavilo 24 předškoláků. Předškoláčky hned při příchodu čekalo malé překvapení v podobě zkoušky zdatnosti, kterou si pro ně připravily dívky 7., 8. a 9. třídy. Na chvíli se pro tyto malé bytosti proměnily v kouzelné postavy, aby jim čekání na zápis malinko zpříjemnily.

Předškoláčci za doprovodu paní učitelky z 1. stupně plnili různé úkoly – poznávali barvy a geometrické tvary, přednášeli básničku či zazpívali písničku, malovali postavu, vystřihovali linie či si pohráli na interaktivní tabuli, vyzkoušeli jsme jejich matematickou představivost, stavěli z kostek.

Na konci celého zápisu na děti čekaly drobné dárky, které pro ně připravili žáci naší školy. S úlevou, s hrdostí a s pamětním listem opouštěli předškoláci společně s rodiči 1. třídu, snad se i malinko těší na první školní den po prázdninách. Zápis proběhl v hezké a pohodové atmosféře, budoucí prvňáčci byli velice úspěšní a šikovní. Těšíme se na další takto příjemné, společné zážitky a důležité kroky.