Turnaj tří škol ve hře Kin-ball

[SinglePic not found]

Ve středu 23. 3. 2016 se v tělocvičně ZŠ Vacov odehrál turnaj žáků druhého stupně v míčové hře Kin-ball. Tento kanadský sport je zajímavým zpestřením hodin tělesné výchovy a v rámci turnaje byl Kin-ball představen i žákům ze Zdíkova a ze Stach. Kin-ball je nová míčová hra. Byla vyvinuta v Kanadě pro sportovní potřeby dnešní doby. Je poměrně fyzicky náročná a přitom nevyžaduje dlouhý trénink, aby si člověk užil zábavu. Po 15 minutovém vysvětlení základních pravidel se dá začít hrát. Cílem hry je odehrát míč tak, aby jej tým na příjmu nechytil a míč se dotkl země. Naopak tým na příjmu musí zabránit tomu, aby se míč dotkl země. Hrají ale tři týmy takže ten kdo odpaluje balón zakřičí barvu týmu, který má balón chytit. Pokud ho tým na příjmu chytí stává se útočícím týmem, odpaluje a volí barvu týmu který má míč chytit Tak je to až do doby kdy dojde k chybě a tým na příjmu nechytí míč.

Turnaj se dohromady skládal ze tří miniturnajů – uskutečnily se turnaje dívek, chlapců a mix. Mezi dívkami se na prvním místě umístila ZŠ Zdíkov, druhé byly Stachy a třetí domácí Vacov. U chlapců zvítězil opět Zdíkov, na druhém místě byl Vacov a třetí Stachy. V kategorii mix zvítězil Vacov před Stachy a Zdíkovem.

Celkovým vítězem turnaje s nejlepšími dílčími výsledky se stala ZŠ Zdíkov a zaslouženě si odvezla pohár 1. ročníku Kin-ballového turnaje.