Výlet Stará Živohošť

V pondělí 30. května se žáci 2. stupně základní školy vydali na třídenní výlet do Staré Živohošti.

Jak jsme přijeli do rekreačního areálu, odložili jsme zavazadla a autobusem se dopravili do TEPfaktoru. Tam na nás čekal čtyřhodinový program. Některé úkoly byly nad naše síly, proto pár jich zůstalo nesplněných. Cestu zpět k ubytování jsme absolvovali pěšky. Pan učitel Vilánek překypoval nápady, jak si cestu zkrátit, nakonec jen část odvážlivců a objevovatelů nových tras se vydala v jeho stopách. Nutné podoktnout, že obě trasy vedly k cíli a časově trvaly stejnou dobu. Před večeří jsme se stačili ještě vykoupat ve venkovním bazénu. Voda byla příjemně chladivá a slunce se postaralo o naše mokré ručníky.

Druhý den po snídani jsme se vydali na (ne)dalekou Drtinovu rozhlednu. Počasí nám přálo, proto jsme se kochali pěkným rozhledem. Jelikož po obědě začalo pršet, hráli jsme ve společenské místnosti plno her a dost jsme se u toho nasmáli. Před večeří jsme se šli společně podívat k přehradě. Náhodou se zde vynořovali potápěči. Po návratu jsme s chutí opět skočili do bazénu. Večer jsme si zahráli bowling. Některé z nás to natolik oslovilo, že jsme tuto atrakci chtěli navštívit i ve středu, ale bohužel už byla obsazena jinou školou. Po deváté hodině se konalo opékání vuřtů.

Poslední den jsme si zabalili svá zavazadla. Dopoledne se naučili novou hru Brännball. Někteří žáci si zaplatili hodinový pobyt v laserové střelnici. Po obědě jsme se přesunuli k parkovišti, kde stál náš autobus. Cesta zpět rychle utíkala.

Myslíme si, že na výlet budeme všichni vzpomínat, zažili jsme tam spoustu zajímavých okamžiků.

žákyně 8. třídy