Chalupská slať – návštěva předškoláků MŠ Vacov

V úterý 4. října jsme se s předškoláky vypravili na Chalupskou slať, kde nás čekal program plný poznatků a zážitků. Trochu nám plány kazilo deštivé počasí, ale užívali jsme si cestu oblíbeným minibusem z Pekárny Vacov.

Při příjezdu na určené místo lehce, ale vytrvale pršelo. Vybaveni pláštěnkami a nepromokavými bundami jsme došli k informačnímu středisku Svinná Lada. Odtud jsme se s průvodkyní ze Střediska environmentální výchovy Správy NP Šumava vydali po poválkách k Chalupské slati. Kromě hledání skřítka Rašeliníčka jsme získali nové poznatky o rostlinách a zvířátcích rašelinišť. Navzdory počasí jsme doputovali až na místo s krásným výhledem na slatinné jezírko.

Plni dojmů jsme se vrátili do informačního střediska, kde na nás čekala svačina a teplý čaj. V malém promítacím sále jsme zhlédli pohádku o Vydrýskovi, prohlédli si celé informační středisko a vyzkoušeli si, jak vidí svět svýma složenýma očima hmyz.

Jako dárek si děti odnesly pracovní list, „kouzelnou“ pastelku a dřevěný obrázek vydry. I když nám celé dopoledne propršelo, výlet za novými poznatky se nám líbil. Děkujeme panu řidiči Potužníkovi za bezpečnou jízdu, panu Ing. Novákovi za půjčení autobusu a Správě NP Šumava za hezký program.