Projektový den – nahrávací studio

Na začátku druhého pololetí začali žáci 6. a 7. třídy pracovat na dlouhodobém projektu spojeného s výukou hudební výchovy. Jeho náplní bylo vytvořit vlastní píseň.

Po vybrání hudebního podkladu ( Lady in black – Uriah Heep / Slečna závist – Arakain) se žáci rozdělili do pěti skupin. Každá skupina měla za úkol vymyslet a napsat text na jednu ze slok písničky. A také se ji naučit zpívat.

Finále našeho projektu vyvrcholilo ve čtvrtek 21. dubna, kdy se žáci místo běžné výuky věnovali nahrávání své písně. Během prvních dvou vyučovacích hodin se seznámili s technickým zázemím zvukaře a vybavením v nahrávacím studiu nebo na pódiu. Po zbytek dopoledne si mohli vyzkoušet práci s aparaturou, zahrát a popřípadě si i nahrát něco na jimi vybraný hudební nástroj, nebo zkusit moderování či tzv. Stand up komedii. Celé dopoledne bylo završeno samotným nazpíváváním textu písničky. Nejprve, pro odbourání trémy, nahráli sborové pasáže a poté i ty sólové.

Odpoledne si ještě žáci doplnili hudební výchovu i trochou výtvarné. Každá skupinka namalovala pár obrázků provázející děj jejich sloky. Obrázky budou tvořit jakýsi klip písničky.

Přestože pro většinu to bylo první setkání s prací textaře, zpěváka či muzikanta, všichni odvedli takřka profesionální práci.

Odměnou pro každého bude vlastní CD s jejich nahrávkami a fotkami z nahrávání.