Zdravotní soutěž ČČK – postup do krajského kola :-)

Ve čtvrtek 17. května se v Prachaticích konalo okresní kolo soutěže Mladý zdravotník a Mladý záchranář. Během dopoledne děti ukázaly dovednosti z poskytování první pomoci, které se naučily.

Za I. stupeň soutěžily za naši školu dvě hlídky. Natálie Marášková, Jaroslava Nová, Anna Pšeničková, Julie Ševčíková a Terezie Šťastná získaly krásné 1. místo a tím si zajistily postup do krajského kola v Českých Budějovicích, kam pojedou v úterý 29. května.

Na stříbrném stupínku zdravotní části skončilo družstvo Vacov II. – Klára Appeltová, Veronika Hozmanová, Vojtěch Ptáček, Jindřich Špejzl a Nikola Šturmová, kteří ještě zazářili v části  „Mladý záchranář – dokaž, že umíš“, kde skončili třetí. Za II. stupeň vybojovali v této části, kterou pořádá Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje, Aneta Lešáková, Adam Mészáros, Milan Sliacký, Adam Ševčík a Adam Švihel také 3. místo.

Všem soutěžícím gratuluji a děkuji za vzornou reprezentaci naší školy. Mamince Jarušky Nové děkuji za pomoc při přípravě na soutěž.