Finále Zdravé 5

Zhruba před měsícem a půl jsme vás informovali o kuchařské soutěži Zdravá 5, které se zúčastnily čtyři týmy z naší školy. Měli jsme obrovské štěstí – z 350 přihlášených družstev se jeden z našich soutěžních týmů (ve složení Jiří Hruška, Patrik Oržechovskij, Sebastián Pála) probojoval mezi 25 nejlepších.

Tuto sobotu 25. 5. 2019 jsme vyrazili na velké finále do Zemědělského muzea v Praze. Zde se všech 25 týmů z pěti kategorií (MŠ, 1. – 2. třída, 3. – 5. třída, 2. stupeň a dětské domovy) utkalo o vítězství. I když už nám štěstí tolik nepřálo, kluci byli skvělí a vydali ze sebe to nejlepší. První finále část spočívala v samotném vaření. Každý tým měl 15 minut na přípravu pěti porcí vybraného jídla. Podmínkou bylo, že pokrm musel být ze studené kuchyně a musel obsahovat alespoň jednu bylinku. Druhá část spočívala ve vyplnění vědomostního kvízu. Otázky se týkaly zdravé výživy.

Kluci si celý den velmi užili. Celou soutěž provázel doprovodný program. Plnili nejrůznější soutěžní úkoly, za které získali drobné dárky.