ŠKOLNÍ KOLO RECITAČNÍ SOUTĚŽE NA 1. STUPNI

Měsíc leden se na 1. stupni nesl v duchu dětské poezie. Chodba byla ozdobena nejen úžasnými výtvory všech žáků prvního stupně, ale pyšnila se šňůrami zdobenými básněmi pro děti, dokonce i listy fíkusu se proměnily ve slavné, dětské básníky.

Po celý měsíc si žáci připravovali svoji báseň na recitaci, kterou si vybrali za pomoci své paní učitelky. Všechny vybrané básně mohli pilovat i procházkami po chodbě, kde si svoji báseň vyhledali.

Nejdříve proběhlo třídní kolo recitační soutěže, kdy si ze svých řad zvolili ty nejlepší recitátory.

Školní kolo soutěže „Dětských recitátorů“ se uskutečnilo 14. 2. 2020.

Po krátké chvilce poezie, o kterou se postaraly všechny paní učitelky i paní asistentky a po představení „vážené poroty“, jsme mohli začít.

Recitátoři si pro dětské posluchače připravili krásné básně a publikum se hned v úvodu krásně rozehřálo při recitování našich nejmenších. Vzápětí se posluchači zaposlouchali do lyrické básně „USPÁVANKA S POPELČINÝM STŘEVÍČKEM“ (Jan Skácel), zajeli do vesmíru s básní „UFO, UFO, UFONI“ (Jiří Žáček) nebo si i trošičku „zarepovali“ při básni „MOJE TUŽKA UŠATÁ“ (Jan Vodňanský).

Než porota vyhodnotila v každé kategorii ty nejzdatnější, společně jsme se pokusili složit báseň na téma „Masopust“. Báseň byla velmi zajímavá a od humorných veršů najednou získala nádech realismu.

Při medailovém ceremoniálu byli všichni účastníci oceněni nejen účastnickým listem, ale získali i zápisník a tužku na zapisování svých vlastních veršů. Vítězové získali sladkou medaili.

Všem gratulujeme a postupujícím přejeme hodně úspěchu v okresním kole soutěže „Dětských recitátorů“ v Prachaticích 18. 3. 2020.

1. třída (0 kategorie)

  1. místo: Daniel Krtouš
  2. místo: Tereza Tomášková
  3. místo: Emma Ketzerová

1. a 3. třída (I kategorie)

  1. místo s postupem: Anežka Chruňáková
  2. místo s postupem:: Matěj Špejzl
  3. místo: Eliška Pšeničková

5. třída (II kategorie)

  1. místo s postupem: Lukáš Appelt
  2. místo s postupem: Julie Viola Ptáčková
  3. místo: Lucie Hermanová