ORGANIZACE VÝUKY OD 10. 5. 2021

Vážení rodiče, od pondělí 10. 5. 2021 začíná týdenní rotační výuka pro žáky 2. stupně. Prezenční výuka v týdnu od 10. 5. 2021 bude probíhat pro třídy 2., 4., 5., 7. a 9., v ostatních třídách bude distanční výuka jako doposud. Prezenční výuka v týdnu od 17. 5. 2021 bude probíhat pro třídy 1., 3., 6. a 8., v ostatních třídách bude distanční výuka jako doposud (pokud vláda nerozhodne jinak). Rozvrh prezenční výuky je v systému školaonline. Z důvodu nutnosti kombinovat prezenční a distanční výuku jsou v rozvrhu některé změny.

Prezenční výuky ve škole je možné zúčastnit se za podmínek:

  • žáci absolvují test s negativním výsledkem (viz informace níže)
  • žáci musí nosit alespoň chirurgickou roušku

Testování

Žáci prvního stupně se testují jednou týdně v pondělí za stejných podmínek jako doposud. Škola je pro žáky I. stupně otevřena od 7:00. Žáci druhé stupně se testují 2x týdne v pondělí a ve čtvrtek. Pro žáky druhého stupně je škola otevřena od 7:30. Po příchodu se žáci přezují v šatně a odcházejí do testovací třídy. Po absolvování testu se přesunou do své kmenové třídy. Prosíme zejména domácí žáky o včasnější příchod.


INSTRUKTÁŽNÍ LETÁK K PRŮBĚHU TESTOVÁNÍ – SINGCLEAN
TESTOVÁNÍ VE ŠKOLE – INFORMACE PRO RODIČE
TESTOVÁNÍ VE ŠKOLE – INFORMACE PRO ŽÁKY

  • Testování se neprovádí u osob, které doloží negativní výsledek RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 nebo negativního výsledku POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 provedený na odběrovém místě, které nejsou starší 48 hod
  • Testování se neprovádí u osob, které absolvovaly z důvodu onemocnění COVID-19 izolaci minimálně v rozsahu podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví upravujícího nařizování izolace a karantény a zároveň neuplynulo více než 90 dnů od prvního RT-PCR testu s pozitivním výsledkem. Tuto skutečnost musí osoba prokazatelně doložit lékařskou zprávou.
  • Testování se neprovádí u osob, které mají vystavený certifikát Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19, a od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku uplynulo nejméně 14 dní, nebo od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dní.
  • Pokud zákonný zástupce testování svého dítěte odmítne, nebude dítěti umožněna účast v prezenční výuce, jeho neúčast ve výuce bude považována za omluvenou a škola mu bude poskytovat podporu podobně jako při nemoci žáka (zadávání probraného učiva a úkolů).

    Žáci se také mohou testovat vlastním testem (ze slin,…), pokud si tento test pořídí na vlastní náklady, test bude na seznamu schválených testů a žák se bude testovat ve škole.

    Školní jídelna bude v obvyklém provozu pro žáky, kteří budou mít prezenční výuku. Tito žáci budou mít obědy automaticky přihlášeny. Pokud o obědy nebudete mít zájem, nezapomeňte si je odhlásit. Pro žáky na distanční výuce je možnost odebrání oběda do jídlonosiče v době od 10:30 – 11:15 hodin.