Mladý Demosthenes

Ve středu 28. listopadu se konalo školní kolo řečnické soutěže Mladý Demosthenes pro I. kategorii, tj. děti 6. a 7. třídy. Ze třídních kol postoupilo celkem 9 dětí, které se utkaly ve svých řečnických dovednostech. Jedna minuta nám přijde někdy velice krátká, ale celou jednu minutu souvisle mluvit na zajímavé téma a při tom se do toho nezamotat, to není zase až taková legrace. Vyžaduje to nejen určité řečové schopnosti, ale i schopnost práce s hlasem a jazykovými prostředky. Čtyřčlenná porota, složená z učitelek základní školy, hodnotila také originalitu tématu a všímala si i neverbální komunikace.

I. kategorie má své 3 nejlepší řečníky (vlastně řečnice):

  1. Linda Veverková
  2. Šárka Chrstošová
  3. Iveta Albrechtová

Školní kolo II. kategorie (děti 8. a 9. třídy) proběhlo 4. prosince, neboť bylo z důvodu nemocnosti dětí několikrát odloženo. Výkony dětí hodnotila také čtyřčlenná porota, tentokrát se do ní zapojil i pan ředitel. Soutěžilo celkem 6 dětí. Opět záleželo nejen na originalitě tématu, které si soutěžící vybral, ale i na používání jazykových prostředků, na práci s hlasem a celkovém dojmu.

II. kategorie má tyto Demosthény:

  1. Aneta Makasová
  2. Kristýna Vinterová
  3. Stanislav Pšenička

Linda Veverková a Aneta Makasová budou naši školu reprezentovat v regionálním kole, které proběhne v lednu 2013. Přejeme jim hodně štěstí!!!

[SinglePic not found]
[SinglePic not found]