První stupeň v kouzelném světě šumavských strašidel

[SinglePic not found]Ve středu 2O. března, v první jarní den, se první stupeň proměnil v tajemný svět víl, čarodějnic, vodních a lesních strašidelných bytostí.

Tento den začal jako každý jiný, jen před katedrou nestály naše paní učitelky, ale tajemná pavoučice, krásná bludimíra, strašidelná klekánice a víla Amálka. V každé třídě jsme se seznámili s knížkou od Ondřeje Fibicha „Šumavské pohádky a říkadla“ a přečetli jsme si pohádku právě z této knížky.

V 9:00 se všichni šumavští skřítci přenesli do zasedacího sálu Obce Vacov a poslouchali zajímavé povídání Ondřeje Fibicha, které pro nás zprostředkovala paní knihovnice Pavla Valtová. On sám očekával děti první až páté třídy a najednou ho mile překvapil příchod tolika prapodivných šumavských bytostí.

Jakmile jsme se vrátili zpátky do školy, čekala nás neobvyklá rozcvička spojená s tancem a následnou módní přehlídkou pod vedením jarního skřítka (naší vychovatelky Pavlíny Kopáčikové). Vzhledem k tomu, že tento den byl výjimečný, pozvali jsme na návštěvu děti z mateřské školky. Společně si s námi zatancovaly, zhlédly módní přehlídku, navštívily spolužáky z vyšších tříd, zazpívaly si písničku či namalovaly obrázky.

Vzhledem k tomu, že šumavská strašidýlka jsou velice tvořivá, vytvořili jsme společně nádherná dílka.

Poslední část tohoto neopakovatelného dne bylo společné šifrování a skládání klíče k pokladu, který byl schovaný v podobě věty. Každá třída měla několik zašifrovaných slov a všichni žáci společně museli vytvořit větu, která odemknula tajemný poklad…….a co to bylo?

PAIBNCGDPEOFNGGHOIVJÉKPLÁMLNKOYPAQMRÍSČTKUY

„Za pozvání do Vacovské školy Vám děkují šumavská strašidla.“

Za 1. stupeň Kateřina Kaskounová alias víla Amálka

[Gallery not found]