NP a CHKO Šumava

[SinglePic not found]Žáci 6. a 7. třídy se v úterý 22. října zúčastnili výukového programu Střediska environmentální výchovy ve Vimperku. Na celé dopoledne pro ně byly připraveny zajímavé činnosti, při nichž se senámili s Národním parkem a chráněnou krajinnou oblastí Šumava.

Celý program řídil pan Stanislav Čtvrtník z vimperského střediska. Nejprve dětem přestavil prezentaci na interaktivní tabuli, při níž děti poznávaly vzácnou faunu a flóru, seznámily se se všemi českými Národními parky a s některými chráněnými krajinnými oblastmi u nás. Druhá polovina prezentace byla věnována Šumavě. Děti poznávaly známá místa i řeky, mnohé z dětí už osobně navštívilo Stožec – Informační a strážní službu v Národním parku Šumava.

V další části programu plnily děti řadu zajímavých úkolů, skládaly puzzle se znakem NP Šumava, obrázky rašeliniště, lesa, bezlesí či řeky, do každého biotopu řadily obrázky živočichů, kteří tam žijí. Pan Čtvrtník rovněž zařadil práci se slepou mapou, což mnohým dětem činilo potíže. O to více je bavilo přiřazování názvů ke značkám příkazů a zákazů, které se ve zmiňovaných oblastech vyskytují.

Děti strávily ve Středisku environmentální výchovy velice zajímavé, ale hlavně poučné a přínosně dopoledne. V budoucnu bychom chtěli v těchto výukových programech s dětmi pokračovat.

[Gallery not found]