PUTOVÁNÍ SE SKŘÍTKY A SETKÁNÍ SE SPISOVATELEM HYNKEM KLIMKEM

16. 3. se celý 1. stupeň proměnil v kouzelné, pohádkové třídy plné vodníků, lesních víl, divoženek, hejkalů a dalších lesních skřítků.

Rozhodli jsme se prozkoumat tuto dosud nejasnou a neprozkoumanou část naší planety a to zemi skřítků a víl. Zemi tajemna, která je obyčejným smrtelníkům vzdálená, ale nám dětským duším se občas pootevře a nechá nám nahlédnout do úžasného světa fantazie.

Nejdříve jsme se mezi sebou představili a vyrobili jsme si pohádkové vizitky.

Další naše kroky vedly do zasedací místnosti OÚ Vacov, kde nám paní knihovnice Pavla Valtová zprostředkovala setkání se spisovatelem Hynkem Klimkem, který se do dětských duší zapsal hlavně svými „STRAŠIDLÁŘI“.

Pan spisovatel nám povyprávěl spoustu zajímavých pověstí, příběhů či snad pohádek o nadpřirozených bytostech vyskytujících se u nás nebo v našem blízkém okolí.

Po návratu se každá třída pustila do zpracování všeho co je spjato se skřítky a knížkami tohoto spisovatele s dětskou duší.

Za zajímavé setkání děkujeme paní knihovnici Pavle Valtové a také za její celoroční úžasnou spolupráci ohledně rozvoje čtenářské gramotnosti našich žáků.