Mladý záchranář v akci – 1. místo😊

V letošním školním roce jsme se poprvé přihlásili do soutěže „Mladý záchranář v akci“, která je určená pro žáky základních škol v Jihočeském kraji. Soutěž pořádaná Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje a Krajským ředitelstvím policie Jihočeského kraje má za cíl, aby účastníci zábavnou formou získali základní znalosti a dovednosti potřebné k zvládání běžných rizikových situací i mimořádných událostí.

Za naši školu bojovaly 2 týmy z I. stupně a dva týmy z II. stupně. Týmy si vymyslely svoje názvy, vyrobily svůj prapor. Pro policisty navrhly nové uniformy, kreslily komiksy na použití hasicích přístrojů, řešily různé testy, evakuovaly se na čas ze školy, věnovaly se požáru v NP České Švýcarsko, kreslily vybavení jízdního kola, vyráběly defibrilátor, natáčely video, jak se správně používá…..

Z celého Jihočeského kraje se v kategorii I. stupeň přihlásilo 61 týmů. Náš tým Fotbalisti😊 (Barbora Hubačová, Tomáš Mach, Jan Šťastný, Michael Voldřich, Petr Škopek) obsadil 27. místo a tým Myšáci😊(Aneta Havlanová, Veronika Švihovcová, Ema Němečková, Matyáš Sybera, Michael Roučka) 20. místo.

Na druhém stupni soutěžilo 55 týmů. Naši Cirkusáci😊 (Tereza Grábmüllerová, Veronika Hozmanová, Václav Zloch, Vojtěch Ptáček, Vojtěch Lukáš) byli na 9. místě. Nejvíce ze všech týmů zabojoval tým Mazané slepičky😊 (Anna Pšeničková, Julie Ševčíková, Natálie Marášková, Jaroslava Nová, Terezie Šťastná), který obsadil 1. místo a postoupil do velkého finále, které se bude konat 17. května v Českých Budějovicích. Tady se mladé záchranářky stanou součástí fiktivního zásahu a ocitnou se jako záchranářky při mimořádné události. Přejeme hodně štěstí!!!