Stávka

Základní škola a mateřská škola Vacov se zapojí do stávky vyhlášené na pondělí 27. 11. 2023.

Znamená to, že škola i školka bude pro žáky celý den zcela uzavřena.

V tento den tedy není vyučování, není v provozu školní družina ani školní jídelna.

Vážení rodiče, jsme si vědomi toho, že naše rozhodnutí Vám v pondělí zkomplikuje situaci. Trváme však na tom, že vládou navrhované změny povedou ke snížení kvality vzdělávání Vašich dětí. Dovolte nám v několika bodech vysvětlit, proč stávkujeme:

  1. V naší škole se snažíme učit moderně a naplno využíváme možnost dělených hodin, zejména pro výuku cizích jazyků. Doposud jsme v tom byli podporováni ze strany ministerstva školství i školní inspekce. Současná navrhovaná změna financování nám tuto možnost odebere, dělit třídu na výuku prakticky nebude možné.
  2. Před několika lety byla zavedena takzvaná inkluze a my jsme se naučili spolupracovat v hodinách s asistenty pedagoga. Navrhovaná úprava počtu asistentů nám asistenty odebere.
  3. Platy nepedagogických pracovníků (kuchařky, uklízečky, školník) jsou nízké a dle navrhovaných změn se mají ještě snižovat.

Chceme Vás tedy požádat o pochopení a podporu našich požadavků. Jde o budoucnost školství – o budoucnost vzdělávání Vašich dětí.

V případě, že by byla stávka odvolána nebo došlo k jiné důležité změně, budete bezodkladně informováni prostřednictvím písemné zprávy a na webu školy.

zaměstnanci ZŠ a MŠ Vacov