Vánoce u Mravenečků

Máme začátek nového roku, do kterého si všichni přejeme hodně štěstí, zdraví, každý si určitě dává nějaké předsevzetí a má nějaké přání. I my u Mravenečků máme přání, abychom si tento rok užili v klidu a pohodě, bez nemocí. A to bychom chtěli popřát i vám všem.

Předposlední týden v roce jsme společně ozdobili vánoční stromeček a dychtivě očekávali, jestli nás navštíví Ježíšek. Mezitím jsme si vyrobili papírové hvězdy a vyzdobili si jimi hernu. Všichni jsme se sešli u Berušek, kde jsme ochutnali vánoční cukroví a podívali se na film Ledové království. Došli jsme se podívat na Betlém do Vlkonic i na vacovské náměstí.

Ale na Ježíška jsme vloni čekali marně. Nějak se totiž dozvěděl, že hodně Mravenečků je nemocných a nepřišel. Takže jsme si museli počkat až do nového roku. A opravdu, hned druhý den jsme se dočkali. Zazvonil zvoneček a pod stromečkem se objevila hromada dárků. Každý si mohl vybrat balíček a rozbalit. Ostatní děti dychtivě pozorovaly rozbalování a hádaly, co se asi může v balíčku ukrývat. Třeba elektrický vláček, interaktivní albi tužka, magnetická stavebnice, robo lištička, pastelky a spoustu dalších dárečků. Děti byly spokojené a hned si hračky náležitě vyzkoušely.

Nezapomněli jsme také ani na tři krále a vytvořili si tříkrálový obrázek.A tím jsme uzavřeli celé vánoční období.

Jana a Alena