Lyžařský kurz

[SinglePic not found]Dne 6. 1. 2013 nám začal lyžařský výcvik. Ráno v 8.00 hodin jsme se všichni sešli u školy. Po dlouhém nakládání věcí do aut, jsme se konečně vydali autobusem na Zadov. Tam jsme všichni natěšeně vyskákali z autobusu a šli jsme na svah. Někteří to ještě neuměli, a tak se pod vedením pana učitele Vilánka začali učit. My otrkanější už jsme vyrazili s panem ředitelem rovnou jezdit. Dole pod svahem byl takový malý bufet, kde jsme měli nedělní oběd. Po odpoledním lyžování jsme se šli ubytovat do hotelu Zadov. Pan učitel říkal, že cesta bude dlouhá 500 metrů. Po našem přeměření, jsme ale zjistili, že 500 metrů to bylo možná tak vzdušnou čarou. Co se týče stravy, vzhled většinou odpovídal chuti, proto jsme taky byli častými návštěvníky malého bufetu pod sjezdovkou.

Úterní den byl den volna, a proto jsme se vydali do lanového centra, kde jsme se náležitě vyřádili. Všichni jsme přežili bez úrazu, samozřejmě, až na Dominika. Večer se náš holčičí pokoj seznámil s velmi milými hokejisty. Následující tři dny jsme prožili celodenním lyžováním. Páťa, Rozka a Ivetka si užily i bahenní koupel, protože se jednoho dne při cestě na svah pěkně rozmázly. Každý večer jsme měli zajímavé přednášky od pana ředitele Mráze a od pana učitele Vilánka. Poslední večer jsme se všichni sešli ve společenské místnosti, kde jsme si pustili natočená videa a fotky. V pátek jsme si užili poslední den lyžování a odpoledne jsme vyrazili směrem k domovu. Celý týden jsme si náramně užili.

V rámci výcviku se ve čtvrtek odpoledne uskutečnily závody ve slalomu. Kategorii snowboardistů vyhrál Honza Volf. Kategorii lyžařů – chlapců ovládl Jirka Vlček před Ondrou Novákem a Jaromírem Chasou. V kategorii dívek skončila na třetím místě Klára Matoušová, na druhém místě Eliška Soukupová, na prvním místě a celkové vítězství získala Rozka Podařilová.

Zapsaly: Šárka, Rozka a Ivet


[Gallery not found]