Výlet 7. třídy

[SinglePic not found]Ve středu 5. června jsme se sešli po škole na autobusovém nádraží ve Vacově a jeli jsme pekárenským autobusem do Vimperka. Tam jsme na vlakovém nádraží vykoupili automat na horkou čokoládu, Dominik se čokoládou celý polil a už jsme nastupovali do vlaku směr Nová Pec. Po cestě jsme museli dvakrát přestupovat. Ve vlaku jsme si zpívali písničky pro dobrou náladu, z čehož neměli dobrou náladu ostatní cestující. Z nové Pece jsme museli jít lesní cestou do našeho tábořiště. Jelikož nikdo neznal cestu, hlasovali jsme na křižovatkách, kudy dál. Páťa s Ivetou se poté zeptali místních domorodců na cestu a v pořádku jsme došli do tábora. Tam jsme se ubytovali v dřevěných chatkách. Po ubytování jsme šli obhlédnout okolí a Dominik při té příležitosti spadnul do Lipna. Večer jsme rozdělali oheň a opekli si dovezené klobásy.

Další den nás čekalo velké dobrodružství. Hned po snídani jsme vyrazili z tábora do Nové Pece na in-line stezku. Půlka jela na kolech a druhá půlka na in-line bruslích. Dominik si pro jistotu zapomněl v táboře helmu a tak se pro ni cyklisti vraceli. Výprava to byla opravdu dobrodružná, jelikož Eliška měla prázdné zadní kolo, Vláďa si sebou přivezl nepojízdné kolo a Ivetě upadlo kolečko z bruslí. Všechny nástrahy jsme překonali a po dvou hodinách úspěšně dorazili do Stožce. Tam jsme si dali oběd v místní hospůdce. Bruslaři poté vyrazili na cestu zpět opět po stejné trase, cyklisti jeli s panem učitelem nazpět „terénem“. Dominik si zapomněl helmu v hospodě. Sešli jsme se opět až v Nové Peci. Bruslaři byli trošku unaveni, zvládli ujet 32 Km. Cyklisti dojeli nejen unaveni ale i zabahněni, jelikož šumavský terén nebyl nejsušší. K večeři jsme měli ovocné knedlíky a k druhé večeři jsme si opekli buřty. V noci jsme vyrazili na stezku odvahy. Strašidelnou cestu lesem zvládli všichni až na Ivet a Šárku. Těm se podařilo zabloudit a protáhli si svou stezku asi o tři kilometry. Naštěstí je náš hrdina Jirka našel.

Poslední den jsme si hned ráno pobalili věci a uložili si je do klubovny. Dopoledne jsme hráli různé hry, při kterých jsme se hodně nasmáli. Po obědě jsme vyrazili na krátkou procházku a opět jsme hráli hry. Nejvíce nás bavila „mina“ (všichni zalehnout), „povodeň“ (všichni vylézt někam do výšky) a „gramofon“ (všichni se točí okolo své osy s rukou nad hlavou a zpívají). Okolo třetí hodiny otevřeli v táboře krámek. K okýnku se nahrnula celá naše třída a skoro všechno jsme vykoupili. Ve čtyři hodiny pro nás přijel pekárenský autobus a pro kola a batohy paní Vlčková. V autobuse cestou zpět skoro všichni usnuli. Když jsme vystoupili z autobusu, předvedli jsme rodičům minu, povodeň i gramofon. Poté už jsme jen našli svá kola a batohy, rozloučili jsme se a jeli domů.

Výlet se nám moc líbil a i počasí se nám velmi vydařilo. Chtěli bychom poděkovat pekárně NoVy Vacov za autobus a paní Vlčkové za odvoz kol a batohů.

Za sedmou třídu zapsali Hanča a Páťa

[Gallery not found]