Vltava 2011

[SinglePic not found]

V neděli 19. června odpoledne jsme my, žáci 8. a 9. třídy vacovské školy, čekali celí netrpěliví na nádraží ve Vacově a nemohli se dočkat, až konečně vyrazíme na školní výlet. Čekaly nás tři dny na raftech a také tři noci ve stanech. Učitelský dozor měli pan učitel Jakub Vilánek, paní učitelka Jarmila Štouralová a její manžel Michal Štoural.

Po příjezdu do Vyššího Brodu jsme postavili stany a ani nám nevadilo, že začalo pršet. Nemohli jsme usnout a dočkat se rána, kdy vyplujeme. Konečně je ráno, neprší. Také už přijel instruktor Ingeoutdoor Michal Hromek, který nás bude celé tři dny provázet. Po rychlém sbalení stanů oblékáme vesty, bereme si pádla a hurá k raftům. Ještě krátká instruktáž na suchu, rozdělení do posádek a už konečně plujeme. Pro některé to není nic nového, na raftech byli už loni, ale někteří úporně bojují s nezkrotným živlem (stojatou vodou Vltavy před vyšebrodským jezem). Už nám to docela jde – tak vzhůru k prvnímu jezu, za tři dny jich zdoláme celkem deset.

Plavba do Branné, kde jsme trávili druhou noc, probíhala v klidu. Cestou jsme hráli různé hry a také soutěžili. Další den jsme dopluli do Českého Krumlova, kde jsme opět rozložili náš stanový tábor. Odpoledne jsme strávili procházkou po Krumlově a návštěvou muzea tortury a skleněného bludiště.

Na poslední den jsme se těšili nejvíce. Čtyři krumlovské jezy a nenapodobitelná atmosféra při průjezdu centrem Krumlova je nezapomenutelný zážitek. Překvapení nás čekalo na zastávce U Milana, kde pro nás byly připraveny nízké lanové překážky. Navíc počasí opravdu přálo, takže jsme se i vykoupali. Postavili jsme na mělčině kamenného „mužika“ pro štěstí. A pak už jen jez ve Zlaté Koruně, poslední ahoj (nebo také „brejden“ – jak kdo chtěl) a podařený školní výlet byl za námi.

Zvláštní poděkování patří firmě NoVy Vacov za dopravu, rodičům Šárky Vlčkové za odvoz zavazadel a instruktorům Inge outdoor, kteří pro nás celý výlet organizovali.

[Gallery not found]