Informace ke školní družině

Školní družina je školní zařízení pro žáky ZŠ 1. – 5. ročníku. Kapacita je 45 žáků. Přednostně jsou přijímáni žáci z 1., 2. a 3. třídy, žáci dojíždějící a pracujících rodičů. O přijetí do školní družiny rozhoduje ředitel školy. Žák je přijat na základě řádně vyplněného zápisního lístku, kde rodiče nebo jiní zákonní zástupci žáka sdělí vychovatelce rozsah docházky a způsob odchodu žáka. Přihlášku žáka do družiny je nutné podat první týden školy.

V rámci snahy vyhovět potřebám rodičů byl družina otevřena hned první den. V současné chvíli je tedy družina v provozu a žáci mají možnost ji navštěvovat. První týden školy ještě nejsou ukončené přihlášky a není rozhodnuto o přijetí či nepřijetí žáků do družiny. Bohužel to znamená, že někteří žáci v současnosti družinu navštěvující, možná nebudou přijati.

Také jsme umožnili rodičům zaplatit poplatek za družinu osobně ve škole (rodiče nemusí posílat peníze přes žáky). Pokud nebude přijat žák, který má poplatek za družinu zaplacen, bude poplatek vrácen v plné výši.

Přihlášky do družiny je třeba podávat u paní vychovatelky Filipové do pátku 5. 9. 2014 do 16:00. V následujícím týdnu bude rozhodovat ředitelství školy o přijetí či nepřijetí žáka do družiny. Poté dojde k rozdělení 45 přijatých žáků do dvou oddělení.