Londýn

Fotogalerie z Londýna:

V rámci projektu ZŠ Vacov s názvem Přečíst, porozumět, poznat svět vyrazila v neděli velká skupina žáků a pedagogů ZŠ Vacov na jazykově-vzdělávací pobyt do Velké Británie. Po dvanácté hodině opustil autobus Vacov, po třetí hodině překročil hranice s Německem, okolo desáté večer se přesouval přes Holandsko, kolem sedmé ráno dorazil autobus do Velké Británie a po půl deváté byli všichni v pořádku v Londýně a začal program.

V pondělí probíhala celodenní prohlídka Londýna. Žáci navštívili londýnské nábřeží, Tower Bridge a mnoho dalšího. Program prvního dne byl zakončen rozchodem na Trafalgar Square a v podvečerních rodinách byli žáci rozděleni do rodin a ubytováni.

V úterý se žáci a učitelé opět pohybovali po Londýně. Navštívili například Buckinghamský palác, Big Ben, ST. James park s ochočenými veverkami, projeli se na obřím kole London Eye den zakončili večerní procházkou kolem Temže. Do fotogalerie bylo přidáno pár fotek z úterního programu.

Ve středu proběhl celodenní výlet na pobřeží. Žáci navštívili Brighton a podmořské akvárium.

Ve čtvrtek se uskutečnila návštěva přírodovědného muzea, návštěva muzea voskových figurín a výlet lodí po Temži. Odpoledne byl první tříhodinový blok výuky AJ s rodilým lektorem.

V pátek ráno se žáci rozloučili v rodinách a dopoledne měli výuku AJ. Poté proběhl výlet na nultý poledník a loď Cutty Shark. Odpoledne pak proběhl další blok výuky AJ.