EXKURZE 8. a 9. třídy

Dne 31. 5. 2018 jsme v rámci výuky hudební výchovy vyrazili na exkurzi do rádia v Českých Budějovicích. Na cestu jsme využívali prostředky hromadné dopravy. Velice nás zaujala cesta rychlíkem, kde jsme měli pro sebe vyhrazená tři kupé.

V Budějovicích nás naštěstí přivítal slunečný den. Po malé a naučné procházce Lannovou třídou jsme dorazili do ulice U tří lvů, kde v malé vilce sídlí Rock Rádio a Hitradio Faktor.

Na prohlídce se nás ujal vedoucí vysílání Rock rádia Martin Janoušek, který nás provedl zázemím dramaturgie, managementu a přípravnou zpráv.

Poté nás odvedl do samotného studia Rock rádia, kde jsme se seznámili s moderátorem Martinem Drtinou, který nám předvedl veškeré vybavení rádia. Během prohlídky jsme měli tu čest, poslechnout si jeho dva živé vstupy (dopravní zpravodajství a tzv. spojovák – propojení dvou písní nějakou zajímavostí) a jedny zprávy „naživo“, které předčítala zprávařka Petra Pitra. Na památku jsme obdrželi odznáčky s hesly Rock rádia.

Ve vedlejším studiu rádia Faktor nás uvítala moderátorka Nikol Šedivová, která se nám taktéž předvedla svojí prací, ve které zvala posluchače na jihočeské poutě.