Podzim u Včeliček

V novém školním roce jsme se přivítali ve třídě PŘEDŠKOLÁKŮ, která se nyní nachází ve 2.patře. Předškoláků máme celkem 25, z toho 6 holčiček a 19 chlapců.

V měsíci září jsme se seznamovali s novým prostředím, s novým názvem třídy – ,,VČELIČKY“, se svou značkou, s pravidly, která se snažíme dodržovat. Navazovali jsme nová přátelství.

Také jsme shlédli divadlo ,,DIVOLOĎ“, pohádku ,, O ČERVENÉ KARKULCE“, na kterém se děti aktivně podílely, což pro ně bylo velmi zábavné.

Protože podzim nám už zaklepal na dveře, věnujeme se nyní podzimním tématům. V září to bylo povídaní o práci na zahradě i na poli, o změnách v přírodě a podzimním počasí. V říjnu pak o ovoci a zelenině, na které jsme navázali tématem ,,Moje zdraví, moje tělo“. V rámci tohoto tématu jsme si šli zasportovat na fotbalové hřiště, kde si děti zahrály na fotbalisty. To je velmi bavilo a užili jsme si u toho spoustu legrace.

Když nastal čas posvícení, seznámily se děti s tradicemi a zvyky této slavnosti, vyrobily koláče a husy z papíru a vytvořily hnětýnky.

Protože nám podzim nabízí rozmanité přírodniny, naležitě toho využíváme. Sbíráme kaštany, šípky, oříšky, listy,…..a učíme se pojmenovat stromy a keře, ze kterých pocházejí.

Snažíme se krásné podzimní dny trávit venku, co to jde. Nejraději jsme na zahradě školky, kde si nejen hrajeme, ale i ,,pracujeme“. Jsme přece pilné ,,VČELIČKY“.

Iveta, Tereza a Romana