Žáci ZŠ Vacov opět zazářili ve Finanční gramotnosti

V okresním kole byly oba naše týmy na pomyslných stupních vítězů: starší žáci vybojovali 2. místo a mladší žáci 1. místo s postupem do kraje.

Na Finanční gramotnost je v dnešní společnosti kladen velký důraz. Znalost základních finančních principů je klíčová pro úspěšné řízení osobních financí a plnohodnotné začlenění do ekonomického prostředí. Investice do vzdělávání v oblasti finanční gramotnosti je proto investicí do budoucnosti nejen jednotlivců, ale i celé společnosti.

Velmi nás těší, že právě v této oblasti dosahuje naše škola opakovaně skvělých výsledků.

V lednu se dva naše týmy účastnily okresního kola soutěže Finanční gramotnost. Starší tým ve složení Natálie Marášková, Tereza Grábmüllerová a Julie Ševčíková (všechny 9. třída) obsadil ve své kategorii 2. místo, přičemž našim dívkám na vítěze chyběly pouhé 2 body. Ještě lepším umístěním se může pyšnit mladší družstvo, které si odneslo celkové vítězství. Daniel Krtouš, Václav Černý a Jindřich Sládek (všichni 5. třída) budou tedy mít možnost reprezentovat naši školu i obec v krajském kole, kde je čeká nelehký úkol: zpracovat projekt v podobě případové studie a ten pak obhájit před odbornou porotou.

Oba týmy prokázaly efektivního týmového ducha a velké odhodlání. Úspěch však přinesla především schopnost orientovat se ve světě financí a tuto schopnost aplikovat v praktických úlohách.

Všem gratulujeme a klukům přejeme hodně úspěchů v dalších částech soutěže.

J. Štouralová