EXKURZE DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY ČR

Ve středu 31.1.2024 navštívili osmáci a deváťáci Poslaneckou sněmovnu České republiky v Praze. Naše ranní cesta vedla z ulice Jelení přes Pražský hrad na Malostranské náměstí, kde sídlí informační kancelář Poslanecké sněmovny. Zde také začala naše exkurze krátkou projekcí filmu o činnosti Poslanecké sněmovny. Jednalo se v podstatě o takové vizuální doplnění látky, kterou žáci druhého stupně ZŠ probírají během studia.

Následovala prohlídka významných prostor Poslanecké sněmovny s výkladem, která zahrnovala návštěvu předsálí, galerie hostů v hlavním zasedacím sále a přilehlých prostor. Rovněž jsme měli možnost nahlédnout do jedné ze zasedacích místností. Procházeli jsme kolem kanceláří poslanců a lídrů politických stran.

Žákům z deváté třídy bylo pololetní vysvědčení předáno přímo v krásné Poslanecké sněmovně. Šlo o ojedinělý zážitek s velmi slavnostní atmosférou. V poslední části prohlídky jsme nakoukli do tiskového střediska a viděli novináře v akci. Jedna skupina potkala na chodbě poslankyni a bývalou ministryni financí paní Alenu Schillerovou. Během celé prohlídky jsme měli možnost vyslechnout zajímavý výklad o chodu Poslanecké sněmovny a práci poslanců.

Věřím, že dětem se prohlídka Poslanecké sněmovny líbila a užily si den v Praze.

H. Hanzalová