Úspěšné zpívání

[SinglePic not found] Výherci školního kola v sólovém zpěvu se zúčastnili okrskového kola ve Vimperku, a to ve středu 26. března. Celkem zde soutěžilo asi 80 dětí z 9 škol: Vimperk – T. G. Masaryka, Vimperk – Smetanova, Vimperk – gymnázium, Horní Vltavice, Čkyně, Stachy, Borová Lada, Sv. Maří a Vacov.

V 0. kategorii soutěžili ze ZŠ Vacov Jindřich Špejzl, Nikola Šturmová a Veronika Jírovcová. Tato kategorie je nepostupová, končí tedy okrskovým kolem. Jindřich Špejzl obsadil 1.místo.

I. kategorie (4. a 5. třída) byla nejpočetnější, soutěžilo zde 24 dětí. Z Vacova tuto kategorii zastupovali Adam Mézsáros, Martin Lukáš a Lukáš Chrstoš. I v této kategorii jsme zaznamenali úspěchy. Adam Mézsáros a Martin Lukáš získali první místa a oba postupují do okresního kola.

Ve II. kategorii (6. a 7. třída) soutěžily Adriana Jírovcová, Lada Šperlová a Adéla Štěrbová. Tato kategorie měla 20 soutěžících. Nejlépe uspěla Adéla Štěrbová – získala 3. místo.

III. kategorie je určena pro žáky 8. a 9. tříd, kteří ještě rádi zpívají lidové písničky. Z vacovské školy si zde zazpívala Iveta Hořejšová a ve velmi silné konkurenci obstála. Vyzpívala si 2. místo.

IV. kategorie je otevřená rovněž pro 8. a 9. třídy, ale soutěží se s umělými písněmi. Vacov zastoupily Iva Jopková a Iveta Hořejšová. Obě byly úspěšné. Iva Jopková získala 3. místo a Iveta Hořejšová vybojovala 1. místo s postupem do okresního kola.

Všechna získaná ocenění jsou obrovským úspěchem pro vacovskou školu. Potěšila nás i pochvala od poroty, že úroveň zpěvu dětí ve Vacově narůstá a že to dětem „moc pěkně zpívá“. Vítězům budeme držet pěstě koncem dubna, kdy se zúčastní okresního kola v Prachaticích.

[Gallery not found]