Šesťáci na výletě

Ve středu 3. června si šesťáci užívali letní a prosluněný den na výletě v Prachaticích. Ráno jsme se vydali na cestu do Prachatic, kde jsme od 9,00 hod. měli objednanou komentovanou prohlídku v Muzeu české loutky a cirkusu. Expozice se skládala ze tří částí – výstava loutek, výstava cirkusů a kouzelnictví a výstava s názvem „Klauni“. Dozvěděli jsme se zajímavé informace ze všech těchto oblastí a trochu tak pronikli do světa loutek a cirkusů. Na výstavě „Klauni“ jsme se mohli převléknout za klauny, namalovat si klaunské obličeje a prohlédnout klaunská vystoupení. Poté jsme byli zavedeni do zdejších sklepů, které vedou hluboko pod úroveň náměstí. Třešničkou na dortu byl divadelní sál s velkým divadélkem a loutkami, kde jsme si mohli zkusit vodit loutky a zahrát pohádku o Červené karkulce. Zjistili jsme, že vodit loutky, hrát loutkové divadlo a celá práce loutkoherce není žádná snadná věc.

Po zhruba 2,5 hodinách strávených hraním jsme se nasvačili a pokračovali na věž prachatického kostela. Zdolat asi 156 příkrých schodů nám sice dalo zabrat, ale všichni jsme to zvládli a byli jsme odměněni krásným výhledem na Prachatice. Takový výkon si zasloužil sladkou dobrotu, kterou byla výborná zmrzlina přímo od Itala.

Se zmrzlinou v ruce jsme se pomalu přesunuli na sportovní hřiště, kde jsme náš výlet zakončili. Každý si zde našel to, co ho bavilo a mohl se tak dostatečně sportovně vyžít.

Cestou zpět do Vacova jsme sice byli unavení, ale spokojení ze skvěle stráveného dne.