Den otevřených dveří

V sobotu 17. října 2015 pořádala ZŠ a MŠ Vacov den otevřených dveří u příležitosti 70. výročí otevření budovy základní školy a 360. výročí první zmínky o vacovském školství.

V 10 hodin proběhlo slavnostní zahájení panem ředitelem Mgr. Josefem Mrázem, které zpestřili žáci hrou na hudební nástroje, zpěvem a tanečkem. Každou hodinu následovaly komentované prohlídky, které sklidily velký zájem. Každý měl možnost zavítat do půdních prostor až po přízemí a vše důkladně prozkoumat. Děti nejvíce času strávily ve školní družině, kde si mohly samy zhotovit různé výrobky. Dospělí zejména obdivovali interaktivní tabule, na jedné z nich si interaktivitu zájemci osobně vyzkoušeli. Na konci prohlídky následovalo občerstvení ve školní jídelně a každý si mohl na památku odnést malý dáreček.

Návštěvnost byla hojná, sešlo se na 150 žáků a učitelů, ať už bývalých či současných. Škola byla vyzdobena nejen dobovými fotografiemi, učebnicemi, třídními knihami, učebními pomůckami, ale i pracemi současných žáků školy. V několika učebnách byla projektována videa jak z historie, tak ze současnosti.

Někteří návštěvníci pak zavítali i do budovy mateřské školy. Zde se seznámili s jejím nynějším chodem, prohlédli si vyzdobené třídy a chodby, mnozí se mohli najít i na starších fotografiích.