Techmania Plzeň

[SinglePic not found]Ve středu 27. 11. 2013 se žáci druhé, třetí, čtvrté a páté třídy zúčastnili programu v 3D planetáriu v Techmania Science Center. Ráno jsme se naskládali do autobusu na nádraží ve Vacově a v 9 hodin jsme byli v Plzni. V 9:30 nám začínal první program. Prolétli jsme se celým vesmírem, viděli jsme zemi, prohlédli si zblízka měsíc, slunce i planety sluneční soustavy. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací.

Po programu byl čas na svačinku a poté už nám začínal druhý program. V přízemí budovy jsme navštívili Science On Sphere. Obří interaktivní zeměkouli. Viděli jsme reálný pohyb naší planety, vypouštěli a napouštěli jsme oceány, nechali na sebe narážet tektonické desky a divili se zemětřesením.

Po programu se všichni rozprchli po celé Techmanii. Každý si zkoušel různé interaktivní či mechanické pokusy. Mohli jsme si vyzkoušet gravitaci na různých planetách, řídit vozítko po měsíci, obsluhovat robotickou ruku na vesmírné stanici, nebo nechat odletět vodíkovou raketu. Celá exkurze se všem moc líbila.

Tohoto programu se děti z naší školy zadarmo zúčastnili díky projektu Šance pro venkovské školy II.

[Gallery not found]