Lyžařský kurz Lipno 2017

V neděli 22. 1. 2017 vyrazili žáci II. stupně ZŠ Vacov na lyžařský kurz. Autobusem jsme se přesunuli do Lipna nad Vltavou, ubytovali jsme se a vyrazili na obhlídku terénu. Po dlouhých letech byla opět nádrž Lipno zamrzlá a tak jsme vyrazili okolo bruslařské dráhy až na králičí ostrov.

V pondělí i v úterý jsme celý den lyžovali. Počasí i sněhové podmínky byly ideální. Celý areál byl k dispozici a my jsme mohli kromě sjezdovek využít i snowpark, skicross, slalom, sjezd. Lepší lyžaři si mohli sjet i černou sjezdovku.

Ve středu byl odpočinkový den. Lyžovalo se jen dopoledne. Před 12:00 jsme navštívili horskou službu, kde nám záchranář Petr vysvětlil práci horské služby, ukázal techniku i záchranu při úrazu. Odpoledne jsme odpočívali a poté šli relaxovat do Aquaworldu. Večer proběhlo bobování na igelitkách.

Ve čtvrtek jsme opět celý den lyžovali a večer si na chatě v klubovně promítli fotky a videa z kurzu. V pátek ráno nás čekalo balení. Poté se šlo ještě na dopoledne lyžovat. Po pozdním obědě jsme naskládali věci do autobusu a vyrazili na cestu domů.