Den Země

„Den Země“, který se i v České republice od roku 1990 slaví 22. dubna, byl v letošním roce zaměřený na celosvětové znečištění přírody plasty. Jeho téma vyhlásila pořádající organizace Earth Day Network a v Česku se do něj zapojila ekologická hnutí a další organizace. K tomuto dni se v současné době připojuje víc jak miliarda lidí ve 175 státech světa.

Naše škola se k této akci přidala v pátek 20. dubna. Během dopoledne jsme uklidili nejen areál naší školy. Ve skupinkách se žáci vydali plnit úkoly na devíti stanovištích směrem na Ptákovu Lhotu. Všichni si z projektového dne odnesli nové informace a dobrý pocit z vykonané práce, ve smíšených družstvech si vzájemně pomáhali. Kapitáni dostali pochvalu za vzornou péči o mladší spolužáky a za úklid kolem naší školy chválíme všechny naše žáky.

PS: Víte že, …..přes 90 procent plastového odpadu se vůbec nerecykluje a každou minutu se do světových oceánů dostane takové množství plastu, že by naplnilo jedno nákladní auto. Přes milion lidí proto před letošním Dnem Země, který byl v neděli 22. dubna, požadovalo, aby velké korporace používající plastové obaly přijaly zodpovědnost za neustálý příliv nových a nových plastových obalů a přestaly vinu házet na spotřebitele.

Den Země