Zápis do MŠ – aktualizace

Vážení rodiče,

na základě nařízení ministra školství bude zápis do mateřské školky probíhat bez osobní přítomnosti dětí a zákonných zástupců v období od 2. do 16. 5. 2020. Podklady pro zápis si můžete stáhnout níže v elektronické podobě.

Podmínkou přijetí dítěte do MŠ (podle § 50 zákona o ochraně veřejného zdraví) je splnění povinnosti podrobit se stanoveným pravidelným očkováním, nebo mít doklad, že je dítě proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci. Tato povinnost se netýká dítěte, které plní povinné předškolní vzdělávání. V současné situaci nenavštěvujte osobně praktického lékaře. Pro doložení této povinnosti zákonný zástupce: prohlásí, že je dítě řádně očkované (viz vzor ke stažení níže) a doloží kopii očkovacího průkazu. V případě, že dítě nebylo očkováno podle očkovacího kalendáře, musí zákonný zástupce kontaktovat na dálku praktického lékaře a vyžádat si od něj potvrzení, že je dítě proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci.

Podklady vyplňte, podepište, doplňte o kopii očkovacího průkazu a doručte do školy jedním z následujících způsobů.

Způsob doručení podkladů

  • osobně do schránky u vchodových dveří základní školy
  • poštou na adresu: ZŠ Vacov, Miřetice 38, 384 86
  • emailem s certifikovaným elektronickým podpisem na: reditel@zsvacov.cz (NE scan ručně podepsané žádosti)
  • do datové schránky školy: p8pmisk
  • osobně předat ve škole – z důvodu ochrany zdraví jen ve výjimečných případech v předem domluveném termínu (reditel@zsvacov.cz)

Do MŠ je nutné přihlásit všechny děti, které nastoupí k docházce začátkem školního roku 2020/2021 i v jeho průběhu, z důvodů včasného zajištění organizace provozu mateřské školy.

Po zaregistrování žádosti Vám pošleme potvrzení registrace na kontakt uvedený v žádosti. Rozhodnutí o přijetí bude vyvěšeno na dveřích ZŠ a na těchto www stránkách.